Gratis parkeren voor de showroom • Gratis thuisdemo en gratis bezorging • Het beste zitadvies (afspraak maken ook mogelijk)

Sta op stoel WMO

Valt een sta op stoel onder de WMO?

De overheid ondersteunt inwoners op diverse manieren om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont wordt een sta op stoel gedeeltelijk betaald binnen de wet WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Per gemeente is de invulling van de WMO verschillend. U kan dus het beste voor de specifieke regelingen van contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente. Meer informatie over de WMO vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Sta op stoelen zijn hulpmiddelen met een ondersteunend karakter en bieden hulp bij bepaalde lichaamsfuncties. Dit is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een WMO-subsidie. Afhankelijk van uw gemeente heeft u dan recht op een sta op stoel in bruikleen of kan u een gedeelte van uw PGB gebruiken voor de aanschaf van uw sta op stoel op maat.

Easysit: voor een sta op stoel op maat

Heeft u lichamelijke klachten, moeite met opstaan of zoekt u een stoel die perfect past bij uw lichaamsmaten? Dan is een op maat gemaakte fauteuil uit de maatwerk-collectie de oplossing! Eén van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen zitten is de zitbreedte van de stoel. Hierin is Easysit uniek: als enige biedt Easysit een relaxfauteuil waarvan de zitbreedte precies is afgesteld op úw lichaam.

Verder maakt Easysit als enige in Nederland relaxfauteuils in alle mogelijke maten: van extra klein tot extra groot. Ook voor uw maten biedt Easysit dus een perfect passende stoel!

Wilt u vrijblijvend advies? Bel nu 088 – 622 0220

Kom naar een van onze showrooms (Burgum, Hilversum of Wezep) en/of vraag een gratis thuis demonstratie aan.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik een vergoeding voor een sta-op stoel aanvragen via de WMO?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dient u contact op te nemen met het WMO-loket van uw gemeente. Zij kunnen u informeren over de procedure, de benodigde documentatie en/of u in aanmerking komt op basis van uw persoonlijke situatie.

  • Welke criteria hanteert de WMO voor het vergoeden van een sta-op stoel?

De criteria voor een vergoeding kunnen per gemeente verschillen, maar over het algemeen wordt gekeken naar de mate van mobiliteitsbeperking, de noodzaak van de stoel voor dagelijks functioneren, en of er geen andere, goedkopere oplossingen beschikbaar zijn die hetzelfde probleem oplossen.

  • Wordt de volledige prijs van de sta-op stoel vergoed door de WMO?

De vergoeding kan variëren; sommige gemeenten vergoeden de volledige kosten, terwijl anderen een deel vergoeden of een eigen bijdrage vragen. Dit hangt af van het beleid van de gemeente en de individuele omstandigheden van de aanvrager.

Bij EasySit profiteert u altijd van:

Menu