Gratis parkeren voor de showroom • Gratis thuisdemo en gratis bezorging • Het beste zitadvies (afspraak maken ook mogelijk)

Onderhoud van uw comfortmeubilair

Onderhoud van uw sta-op-stoel, relaxstoelen en banken

Bank met een hoge zithoogte

Bij Easysit begrijpen we het belang van het behouden van comfort en kwaliteit van uw meubilair. Daarom bieden we u de beste tips en onderhoudsservices aan om de levensduur van uw zitmeubels te verlengen.

Waarom onderhoud belangrijk is

Uw sta-op-stoel, relaxstoel of bank is niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook een investering in uw comfort en gezondheid. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw meubels hun comfort, schoonheid en functionaliteit behouden. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en verlengt de levensduur van uw meubilair.

Onze onderhoudstips

Voor sta-op-stoelen en relaxstoelen:

  • Reiniging: gebruik een zachte doek en een geschikt reinigingsmiddel voor het type bekleding van uw stoel. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die de stof of het leer kunnen beschadigen.
  • Inspectie: controleer regelmatig de mechanische onderdelen van uw stoel. Smeermiddelen kunnen nodig zijn om de bewegende delen soepel te houden.
  • Bescherming: plaats uw stoel niet direct in zonlicht of in de buurt van warmtebronnen om verkleuring en uitdroging van de bekleding te voorkomen.

Voor banken:

  • Stofzuigen: gebruik een zachte borstelopzet om stof en vuil regelmatig te verwijderen zonder de stof te beschadigen.
  • Vlekkenverwijdering: behandel vlekken zo snel mogelijk met een geschikte reiniger. Test het eerst op een onopvallende plek om verkleuring te voorkomen.
  • Kussens draaien: draai de kussens regelmatig om slijtage gelijkmatig te verdelen en de vorming van de bank te behouden.

Professionele onderhoudsservices

Bij Easysit bieden we ook onderhoudsservices aan om uw meubels in topconditie te houden. De experts van All in House kunnen diepgaande reiniging, reparatie en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, aangepast aan de specifieke behoeften van uw meubilair. Bekijk onze garantievoorwaarden.

Vragen over onderhoud?

Heeft u vragen over het onderhouden van uw meubilair of wilt u een afspraak maken voor een professionele onderhoudsservice? Neem dan contact met ons op via 088 – 6 220 220.

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

  • Hoelang gaat een sta-op stoel of relaxfauteuil mee?

De levensduur hangt af van de kwaliteit van de stoel, hoe intensief deze wordt gebruikt en hoe goed deze wordt onderhouden. Gemiddeld kunnen deze stoelen vele jaren meegaan bij goed onderhoud.

  • Hoe onderhoud ik mijn sta-op stoel of relaxfauteuil?

Het onderhoud varieert per model en materiaal, maar over het algemeen wordt aanbevolen om de bekleding regelmatig schoon te maken en te controleren op slijtage, en het mechanische systeem te laten onderhouden door een professional. Wij adviseren u graag hierover.

  • Hoe verzorg ik mijn leren stoel?

Voor het verzorgen van een leren stoel is het belangrijk om deze regelmatig stofvrij te maken met een zachte doek en voor diepere reiniging een specifiek leerreinigingsmiddel te gebruiken. Behandel vlekken snel met een licht vochtige doek en gebruik leerconditioner om het materiaal soepel te houden. Bescherm de stoel tegen direct zonlicht en warmte om verkleuring en uitdroging te voorkomen. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen moet echter worden vermeden om het leer te beschermen.

  • Hoe verzorg ik mijn stoffen stoel?

Een stoffen stoel vereist regelmatig stofzuigen met de borstelopzet om vuil en stof te verwijderen. Voor vlekken gebruikt u een geschikte stoffenreiniger, waarbij u de vlek voorzichtig dept zonder te wrijven. Een diepe reiniging kan nodig zijn bij hardnekkig vuil, eventueel met een stoomreiniger. Bescherm de stof tegen verkleuring door de stoel uit direct zonlicht te houden.

Gerelateerde meubelen

Misschien is dit ook iets voor u?

Verkrijgbaar in 50+ kleuren!

Relaxstoel Easysit D02

Meer informatie
De Ploeg ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige meubelstoffen

Verkrijgbaar in 50+ kleuren!

Relaxstoel Easysit S81

Meer informatie

Verkrijgbaar in 50+ kleuren!

Relaxstoel Easysit D72

Meer informatie
Menu