Draaifauteuil of draaistoel

Easysit heeft een ruim aanbod fauteuils met een draaibaar onderstel

Draaifauteuil: een fauteuil met draaivoet

Een draaifauteuil of draaistoel is een aanwinst voor uw interieur. Maar zeker ook voor lijf en leden. Het biedt de optimale manier om uw lichaam te laten ontspannen en daarmee ook de geest. Een boek lezen, televisiekijken of gewoon ontspannen zitten. Het is heerlijk en comfortabel in een draaifauteuil. 

De overheid adviseert om regelmatig te bewegen. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden. Of je nu twintig of zeventig jaar bent. Daarom gaan we steeds vaker onder meer wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen of naar de sportschool. Een goede ontwikkeling, want het houdt ons sterk en fit.

Het belang van rust nemen

Waar je veel minder vaak over hoort is het belang van het nemen van rust, zeker als je actief in het leven staat. Topsporters kennen het belang van rust na trainingen. Het is het moment waarop het lichaam herstelt en de conditie verbetert. De gemiddelde Nederlander kent dat belang vaak niet, maar het is wel iets om aandacht voor te hebben. Na een drukke week van werken, na een paar uur sporten, een ochtend wandelen, of een dag werken in de tuin, is het belangrijk om het lijf de tijd en de ruimte te geven om op een gezonde manier zich weer te herstellen. Daarvoor hoeft u niet uw bed in te duiken, maar uw rust nemen en ontspannen zitten zijn op zo’n moment belangrijk. Een goede stoel dus ook. Een draaifauteuil ofwel een stoel met een draaibaar onderstel biedt daartoe alle gelegenheid.

maatwerk plus

Draaistoel woonkamer

Wie lichamelijk moe is, wil zich ontspannen en goed zitten. Een draaistoel in de woonkamer is dan geen overbodige luxe. Het biedt de juiste steun voor de rug, met name de onderrug, en de ‘zit’ is heel natuurlijk. Dat geeft ontspanning als u gewoonweg even wegdroomt en naar buiten kijkt, een boek leest of naar de televisie kijkt.

Draaistoel eetkamer

Wie na een volle dag werken in de tuin, een lange fietsrit of een paar uur sporten op een eetkamerstoel gaat zitten, weet dat dat niet lang vol te houden is. Op een keukenstoel zit u zogenoemd: ‘actief’. Dat is op sommige momenten prima, maar niet na een paar uren van flinke inspanning. Dan is juist ontspanning belangrijk en daarom wilt u op een andere manier zitten. Niet onderuit gezakt op een bank, want dat werkt averechts en doet niet veel goed voor het lijf. U wilt stevig zitten, maar wel op een manier die alle spieren de ruimte geeft om de spanning los te laten en zich te herstellen. Een goed vormgegeven draaistoel is dan ideaal. Ook in de keuken.

Een ander aspect van goed en ontspannen kunnen zitten op een draaistoel of draaifauteuil is wanneer lichamelijke klachten een rol spelen. Wie last heeft van de rug, moeilijk ter been is of een bepaalde aandoening heeft met lichamelijke problemen kan gebaat zijn bij een draaifauteuil. De stoel hoeft niet verplaatst te worden als er wordt veranderd van activiteit. Als u na het televisiekijken bijvoorbeeld wilt gaan lezen. Zijn er verschillende gesprekpartners om u heen dan hoeft u uw lijf niet veelvuldig te draaien of te verplaatsen. Met een draaifauteuil gaat dat allemaal heel ontspannen en gemakkelijk.

Draaifauteuil design

Een draaifauteuil is in geen geval een oubollige stoel, maar juist een modern vormgegeven stoel met een onderstel dat draaien kan. Designwaardig en passend in ieder modern interieur. Ook in een klassiek interieur vindt deze design draaistoel zijn plaats. De moderne draaistoelen zijn zo ontworpen dat vorm en functie elkaar tegenkomen in een tijdloos design dat past in iedere interieurstijl.

draaibare relaxfauteuil

Kies voor een draaifauteuil op maat!

Draaifauteuil met armleuning

De meeste draaifauteuils zijn voorzien van armleuningen. Dat biedt veel comfort. Dat geeft de armen steun bij bijvoorbeeld het lezen van de krant of een boek. Het zorgt ervoor dat u genoeg steun heeft, ongeacht welke activiteit u vanuit de stoel doet of wanneer u zonder enige inspanning juist relaxt wilt zitten. De brede armleuningen bieden daarmee de ultieme manier om zowel lichamelijk als geestelijk te kunnen ontspannen.

Lederen draaifauteuil

Kiest u voor een lederen draaifauteuil dan heeft u een stoel van een hoge kwaliteit in huis. Een lederen draaifauteuil past in ieder interieur en heeft een stevige en fraaie uitstraling. Leer is een natuurlijk en hoogwaardig materiaal dat in meerdere kleuren leverbaar is. Kies de stoel die bij u past en in een kleur die past bij uw interieur. Dat hoeft zeker niet altijd een leren draaifauteuil in een bruintint te zijn. Dat kan ook in andere kleuren.

Draaifauteuil cognac

Een populaire kleur is de cognac-kleur die deel uitmaakt van de serie bruintinten. Deze kleur voor de bekleding van een draaifauteuil is eigenlijk een vrij neutrale kleur die in ieder interieur past. Het geeft een natuurlijke uitstraling.

Draaifauteuil groen

Groen is de modekleur bij uitstek en dat is niet voor niets. Nu duurzaamheid een kernwaarde is van veel producten, past daar de natuurlijke kleur groen heel goed bij. In combinatie met andere natuurlijke tinten, maar bijvoorbeeld ook in combinatie met warm oranje of een minimalistisch interieur met veel hout, is een draaifauteuil bekleed met een groene stof of bekleed met leer in de kleur groen, erg stijlvol. Dat geeft een rustige sfeer in huis, want groen is met recht de meest relaxte kleur. Ook voor meubilair.

Draaifeuteuil velvet

Als we het toch over de huidige trends hebben, dan moet ook velvet worden genoemd. Velvet staat ook wel bekend als velours of fluweel. In het Nederlands is het fluweel, in het Engels zeggen we velvet en de Franse vertaling is velours. Het is een zachte stof met een luxe uitstraling. Wrijft u er overheen dan verandert de tint. Het heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar biedt ook veel zitcomfort. Het voelt zacht en warm aan. Dat komt doordat de haartjes van de stof een beetje rechtop staan en meebewegen. Velvet stof is in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar.

Draaifauteuil grijs

Grijs wordt veelal als een saaie kleur bestempeld, maar is dat allerminst. Grijs is een prachtige tint. De kleur grijs past in ieder interieur en de kracht ervan is dat het met alle mogelijke andere kleuren goed te combineren is. Ook ton-sûr-ton is grijs een krachtige kleur die met meerdere tinten een fraaie mix vormt. Schroomt u niet om te kiezen voor een grijze draaifauteuil. Het is een aanwinst voor het interieur en een heerlijke stoel om ontspannen in te zitten. Of u nu vanuit de draaistoel naar de televisie kijkt, in gezelschap bent met een hapje op tafel of aan het einde van de dag een boek leest.

Draaifauteuils zijn er in allerlei soorten en maten

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van relaxfauteuils op maat. Wanneer u kiest voor een fauteuil op maat voorkomt u vervelende lichamelijke klachten. Denk hierbij o.a. aan de juiste zithoogte en zitdiepte en een rug met de juiste ondersteuning. Kiest u voor een kuiprug of juist een vlakke rug? Belangrijk is dat u de stoel kiest die fijn zit en ook de juiste ondersteuning biedt. Een draai- relaxfauteuil heeft een verstelbare rugleuning en een wegklapbare voetklep. Dit kan zowel motorisch geleverd worden als handbediend. U kunt bij Easysit de stoel naar wens samenstellen. U heeft keuze uit meer dan 50 verschillende modellen draaifauteuils, daarnaast kiest u de opties en bekleding (stof en leer mogelijk in veel verschillende kleuren).

Op zoek naar een draaifauteuil?

Bent u op zoek naar een fijne fauteuil? Niets is zo gemakkelijk als een draaifauteuil, want deze kan alle kanten op draaien. Draai de stoel bijvoorbeeld richting de tv of juist richting het zitgedeelte. Zo bent u heel flexibel en kan de draaifauteuil op elke plek in uw woonkamer staan. Bovendien is een draaifauteuil een makkelijke stoel die niet veel ruimte inneemt. Easysit heeft een breed assortiment fauteuils waarvan meer dan de helft een draaibaar onderstel heeft. Met een draaifauteuil of draaistoel van Easysit zit u altijd comfortabel.

draaifauteuil-of-draaistoel

Kom voor het juiste advies naar Easysit!

Wilt u meer informatie over ons aanbod aan draaifauteuils? U bent altijd van harte welkom in één van onze showrooms in Hilversum en Burgum. Onze adviseurs vertellen u graag alles wat de mogelijkheden zijn voor een goede draaifauteuil en meten u graag de juiste stoel aan. Om er zeker van te zijn dat wij ruim de tijd hebben om u te helpen, kunt u het beste een afspraak maken.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag:  10:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag en maandag: gesloten

Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar op: 088 6220 220. Wij helpen u direct verder.

Ook beschikken wij over een taxi-service. Dit houdt in dat wij u ophalen om relaxstoelen te komen proberen bij ons in de winkel.

Klanten beoordelen ons met een 8.9!

Afspraak inplannen

Klik hier voor onze showroompagina

stressless Apeldoorn