Gratis parkeren voor de showroom • Gratis thuisdemo en gratis bezorging • Het beste zitadvies (afspraak maken ook mogelijk)

Wordt een sta op stoel vergoed?

Mogelijkheden voor een vergoeding

Het is mogelijk dat uw sta op stoel wordt vergoed. Daarvoor zijn twee opties:

  1. Uw zorgverzekering, al is dit niet standaard.
  2. Een vergoeding via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij uw gemeente. Wij leggen u uit hoe het werkt.

De kosten van een sta op stoel worden niet standaard vergoed door uw zorgverzekering. Als u zeker wilt weten of u recht heeft op een vergoeding, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wat ook mogelijk is, is een beroep doen op de WMO bij uw gemeente. Dit is een initiatief van de overheid dat inwoners ondersteunt om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, kan een sta op stoel gedeeltelijk worden vergoed binnen de wet WMO.

Bekijk de sta op stoelen van Easysit
Sta op stoel kopen

Hoe werkt de WMO?

De overheid kenmerkt sta op stoelen als hulpmiddelen met een ondersteunend karakter, omdat de stoelen hulp bieden bij bepaalde lichaamsfuncties. Dit is dan ook een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een WMO subsidie.

De wet WMO kan per gemeente verschillen. Voor de specifieke regelingen kunt u daarom het beste contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente.

Als u een beroep wilt doen op de WMO, kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen. Vaak zal de gemeente vragen uw aanvraag te onderbouwen met het advies van een medisch specialist. Wanneer uw aanvraag door de gemeente in behandeling wordt genomen, kan een WMO-consulent langskomen om uw situatie te beoordelen. Daarna krijgt u van de gemeente bericht of uw aanvraag is goedgekeurd.

Zorgstoel

Een sta op stoel op maat van Easysit

Heeft u lichamelijke klachten of moeite met opstaan? Dan is een op maat gemaakte sta op stoel de oplossing.

Easysit heeft een ruim assortiment aan sta op stoelen in diverse stijlen en leer- en stofkwaliteiten. U hoeft niet bang te zijn dat de stoel misstaat in uw interieur, want bij een moderne sta op stoel is de sta op-functie verborgen in de stoel.

Bekijk de collectie

U kunt de sta op stoelen bekijken in onze showrooms in Hilversum, Wezep of Burgum. U kunt het beste een afspraak maken, zodat u zeker bent dat wij alle tijd hebben om u te adviseren.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag:  10:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag en maandag: gesloten

Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar op: 088 – 6 220 220. Wij helpen u direct verder.

Maak nu een afspraak

Ook beschikken wij over een taxi-service. Dit houdt in dat wij u ophalen om relaxstoelen te komen proberen bij ons in de winkel.

Klanten beoordelen ons met een 8,8!

hoge stoel

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik een vergoeding voor een sta-op stoel aanvragen via de WMO?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dient u contact op te nemen met het WMO-loket van uw gemeente. Zij kunnen u informeren over de procedure, de benodigde documentatie en/of u in aanmerking komt op basis van uw persoonlijke situatie.

  • Welke criteria hanteert de WMO voor het vergoeden van een sta-op stoel?

De criteria voor een vergoeding kunnen per gemeente verschillen, maar over het algemeen wordt gekeken naar de mate van mobiliteitsbeperking, de noodzaak van de stoel voor dagelijks functioneren, en of er geen andere, goedkopere oplossingen beschikbaar zijn die hetzelfde probleem oplossen.

  • Wordt de volledige prijs van de sta-op stoel vergoed door de WMO?

De vergoeding kan variëren; sommige gemeenten vergoeden de volledige kosten, terwijl anderen een deel vergoeden of een eigen bijdrage vragen. Dit hangt af van het beleid van de gemeente en de individuele omstandigheden van de aanvrager.

sta op stoelen

Bij EasySit profiteert u altijd van:

Menu